18 Ekim 2016 Salı

30.-31. Haftalar- Merhaba 3. Trimester

Tutmayın beni anacağım, 3. trimestere giriyorum :)
Hamileliğin  üçte ikisi bitti. Bugünlere ulaştıran Rabbime şükürler olsun. Şu ana kadar Lale Devri'ni yaşayan vücudum, 7,5 aydan sonra Çöküş Devri'ne girmeye başladı. Vücudun ağırlaşmasıyla beraber, hareketlerimin zorlaştığını, her zamankinden daha çok yorulmaya başladığımı hissediyorum. Öyle ki, işten eve geldiğimde ev işleri beni hiç zorlamazken, şimdi çamaşır makinesinden sepete çamaşırları aktarmak bile işkence olmaya başladı. Ah o eğilip, kalkma hareketi yok mu... Külotlu çorap ile aramıza kara kedi girdi :) Yanlışlıkla bağcıklı ayakkabı giyme kararı verirsem, ertesi güne  kadar eğilip bağcıklarımı ancak bağlayabilirim. Bundan sonrası için vücudum 2 ayrı ada benim için, ulaşılabilir kısım, göbekten yukarısı, ulaşılamayan kısım göbekten aşağısı :)

11 Ekim  2016'da doktor randevumuz vardı. Artık bundan sonra iki haftada bir doktorumuzla görüşeceğiz. Ultrason muayenesinde çok şükür ki herşey yolunda çıktı. Pambık 1670 gram olmuş bile. Sabah mahmurluğu üzerindeydi kuzucuğumun ama yine de güzel yüzünü bizden esirgemedi.


Orada bir fındık burun var uzakta...
 Fazlasıyla şaşırıyorum teknolojinin geldiği şu noktaya. Karnınızdaki bebeğin herşeyini canlı olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Ne kadar mucizevi bir durum. İnşallah doğduğunda karşılaştıracağım resim ile benzerliğini. Parmağını ağzına götürürken, kafasını sağa sola çevirirken, esnerken de yakaladık onu. Bu arada şu anda baş aşağı duruyormuş. Minnak bacakları göğsümün hemen altında. Ofiste otururken kaburgalarıma doğru tepiklemesinden tahmin etmiştim zaten :) Doktor henüz doğum pozisyonu alması için erken olduğunu, yeri de henüz çok sıkışık olmadığı için daha turlayacağını söyledi. Önemli olan 35-36. haftalarda bu pozisyonda olmasıymış. Bu haftalarda bebekler hızlıca büyüyüp gelişiyorlarmış. Hatta haftada 250 grama kadar kilo alıyorlarmış.

30.-31. Haftalarda Ben

1 ay öncesine kadar akşam yemeklerinden sonra uzun uzun yürüyüşler yapıyorduk eşimle. Şimdi ise işten eve geldiğimde, yemeği de yedik mi halim kalmıyor. Bu da pek iyi bir durum değil. Çünkü asıl bu saatten sonra bolca hareket etmeliyim ki, rahat bir doğuma hazırlanabileyim. Bu nedenle ne zamandır katılmak istediğim hamile pilatesi ve doğuma hazırlık kursuna başladım. Göbüşlü arkadaşlarla hep beraber spor yapıyoruz, çok da eğlenceli geçiyor. Bunun yanında pilates hocamız aynı zamanda bir uzman doğum hemşiresi olduğundan, doğuma hazırlık ve emzirme ile ilgili de bilgiler veriyor bize. Kuzucuğumla pilates topunun üstünde yuvarlanıp duruyoruz :)


30.-31. Haftalarda Pambık

Bebeğin hareketleri bu hafta daha kuvvetli hissedilir oldu. Maşallah diyeyim uslu bir çocuk pambığım. Geceleri beni uyandırmıyor, rahatça dinlenebiliyorum. Hiç üzmedi şu ana kadar, inşallah doğduktan sonra da böyle huzurlu ve sakin bir bebek olur. Her geçen gün gelişimini tamamlayan organlarıyla, artık tam bir bebeğe benzemeye başlamış. Ve her geçen hafta, olası erken doğumda oluşabilecek sıkıntılar daha da azalıyor.  Aylar öncesinde doktorumuzun masasının arkasında çerçevelenmiş bir 4d bebek usg si görmüştük. Bizim bebeğimiz ne zaman böyle olacak dediğimizde, doktorumuz 30. haftalarda demişti. Bu kontrolde aynı o bebek gibi ultrason resmini aldığımızda, doktorumuz da hatırladı konuşmamızı. Bakın o günlere geldik bile dedi :)

Bu Haftanın Sözü

Halk arasında yaygın bir söz vardır. 7 aylık doğan çocuk yaşar ama 8 aylık doğanın yaşama ihtimali daha düşüktür diye. Bunun yanlış bir bilgi olduğunu öğrendim. Doktoruma sorduğumda kesinlikle hurafe olduğunu, ilerleyen her hafta, bebeğin gelişimi açısından olumlu sonuçlar doğurduğundan, bebeğin yaşama ihtimalinin de daha fazla olduğunu söyledi. İçim rahatladı...


Mis kokulu bebiş kıyafetleri

Benimle aynı haftada hamile olan arkadaşım, geçen hafta erken doğum yaptı. 1500 gram bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Onu öğrendikten sonra, beni de bir korku sardı, Allah korusun, inşallah vakitlice doğsun ama ya erken doğum ihtimali olursa, hiçbir şeyim hazır değil. Bende bu nedenle, bu hafta sonu pambığın tüm kıyafetlerini sabun tozu ile yıkadım, oda mis gibi koktu resmen. Sonra da o minicik şeyleri tek tek ütüledim. Çok keyifli bir duyguydu. Şimdi sıra acil durum hastane çantasını hazırlamakta ;)



18 yorum:

  1. Önemli ve farkındalık yaratan bilgiler bunlar :)Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Öğreniyorken faydam oluyorsa başkalarına da ne mutlu.

      Sil
  2. ohhh mis mis olmuş kıyafetleri de pambığın <3 Merakla bekliyor seni blogger teyzelerin pambıkkk sağlıkla huzurla mutlulukla gel ailene <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn. Bu sabun tozu ne güzel birşeymiş, mis gibi kokuyor ev gerçekten de. Değme yumoşlara taş çıkartır.

      Sil
  3. :) çok tatlı anlatıyoooonn :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım ;
    Uzun zamandır takipte olamadım ama bayağı ilerleme kaydetmişsin ve Allah yardımcın olsun ...
    Maviliğini severim o fındık burnu yerim
    Maşallah Rabbim hayırlısı ile büyütmek nasip etsin ...
    Sevgiler kucak dolusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dİdem Hanım,
      Ben de çok yazamıyorum artık, bloglara fazla zaman ayıramıyorum ancak bu kadar oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırlısıyla kucağımıza alacağımız günleri de paylaşmak nasip olsun.
      Çok teşekkürler, kocaman sevgiler benden de.

      Sil
  5. Ben yokken neler olmuş ya hu...istanbulun bebeği olmuş...çok sevindim. 32. Haftadasınız bir şey kalmamış sağlıkla sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne Güncesi hoşgeldin ;)
      Bebişe az kaldı kısmetse. Amin çok teşekkür ederim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  6. Kolayliklar dilerim. Blogger ailesinin bebegini heyecanla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanım hoşgeldiniz.
      Çok teşekkür ederim. İnşallah bakalım şimdiye kadar 8 ay hızla geçti, 1.5 ay da sağlıkla geçsin inşallah.
      Sevgiler.

      Sil
  7. oyy annem yerim ben pamuğum fındık burnunu:) oh şimdi nasıl mis mis bebiş kokacak ev. galiba dünyanın en muhteşem sihirli İlahi kokusu bu ya :)
    Allah kolaylıklar versin az kaldı güzelim.
    Tecrübeli annesin ya şimdi daha da güzel olur herşey. Oh tadını çıkar tatlı arkadaşım. Minnakları öpüyorum. <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demir Hanımcığım, hayal gibi geliyor hala bir bebiş taşıyor olmak ve Allah'ın izniyle yakında dünyaya getirecek olmak. Herkesin yaşadığı bir duygu belki ama sanki ilk sen yaşıyorsun, o kadar özel hissediyormuşsun.
      Çok teşekkür ederim, öpüyorum kocaman bende.

      Sil
  8. Ne güzel hazırlıklar değil mi? Ben De şu anda 35.haftamın içindeyim hala hayal gibi...
    Allah size de, bana da ve tüm hamilelere sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Çok tatlı ve heyecanlı hazırlıklar. Bir yandan bir an önce kavuşmak istiyorsun bebişe, bir yandan da tek vücuttan ayrılacak olmak üzüyor insanı. Bende 35. haftamdayım şu an. Bakalım kuzucuklardan hangisi daha önce gelmek isteyecek?
      Sevgiler.

      Sil
  9. Eski günlere gittim ben de sayenizde :) bebeğiniz ultrason fotoğrafında bile öyle tatlı ki maşallah ve emin olun üç aşağı beş yukarı o fotoya benzer doğuyorlar :)

    Bir de naçizane tavsiyem bebek çamaşırlarını çamaşır makinanızda varsa eğer "baby/alerji" programında yıkayın. O pragram daha fazla duruluyor. Ha bir de bir doktorun teyzeme söylediği bir şey, -size doğru gelir yanlış gelir bilemem- bebeklerin çamaşırlarını temiz yıkadıysanız ütülemeyin. Çünkü tamamen steril bir düzene alışan bebek, en ufak mikropla savaşmayı bilemiyor. Ben de aynı sizin gibi bütün kıyafetlerini/nevresim takımlarını/battaniyelerini doğmadan önce yıkadım ve ütüledim. Doğumdan sonra da ütülüyordum. Teyzemin uyarmasıyla bıraktım. Valla bir de ne yalan söyleyeyim yıkama sıklığı arttıkça ütü yapmak öyle vakit alıyor ki, o vakti bebeğinize ayırmak daha mantıklı. Bunlar tamamen naçizane görüşlerimdir. Yine de aklınızın bir köşesinde bulunsun.

    Çok sık gelip yorum yazamıyorum ama fırsat buldukça sizi takip etmeye çalışıyorum. Allah gönlünüze göre bir doğum ve evlat verir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesli Hanım, çok teşekkür ederim. Merak ediyorum ben de o resimdeki gibi olacak mı, bu haftalarda eminim yüzü daha da netleşmiştir ama bizim yumurcak son kontrollerde yüzünü saklıyor :)

      Makinamda baby-alerji modu yok maalesef ama sizin tavsiye ettiğiniz gibi ekstradan durulama yaptırdım ilk çamaşırlara, bundan sonrakilere de öyle yaparım inşallah. Söylediğiniz çok mantıklı geldi bana aslında. Yeni doğan iken ütülesem de, ileri de bu kadar istesem de özenebileceğimi pek sanmıyorum. Mikroplarla savaşma konusunda tavsiyenizi dikkate alacağım.

      Çok teşekkür ederim, vakit ayırıp okumanız bile beni öyle mutlu ediyor ki, hele yorumunuzu görmek... Her şey, hepimiz için gönlümüzce olsun inşallah.
      Sevgiler.

      Sil