28 Kasım 2016 Pazartesi

36. ve 37. Haftalar - Doğuma Hazırlık Eğitimi

                                  


Zaman hızla akıp geçiyor. Kim demişti son haftalar yavaş geçer diye? İşler çok, yapmaya vakit yok. Hala doğum iznine çıkmamış olmamın da etkisi vardır elbette ama sanki ben yapacaklarımı yetiştiremeden bebek doğacakmış gibi geliyor. Anneanne ve babaannemize biletlerini aldık. Kısmetse 7 Aralık'ta Kıbrıs'ta olacaklar. Buradan minik bebeğime çağrıdır: Aman kuzum zamanını bekle 7 Aralık'tan önce gelme :)

Artık her hafta kontrolüm oluyor. 15 Kasım 2016 günü 36+2'de Pambık 2600 gram olmuş, her şey yolunda.

22 Kasım 2016 günü 37+2 de ise ilk kez NST'ye bağlandım. NST yani non-stress test, bebeğin doğmadan önceki iyilik durumunu gösteriyor. Anne karnına iki adet kemer bağlanıyor, bir tanesi bebeğin kalp atışını ölçerken, diğeri kasılmaları ölçüyor. Elinize bir buton veriliyor, bebek hareket ettiğinde basmanız isteniyor. Yaklaşık 20 dakikalık ölçüm sonrasında, EKG kağıdına benzer bir kağıt veriyorlar ve onu doktora gösteriyoruz. Benim ilk NST'de herhangi bir sancı çıkmadı, bebeğin kalp atışları da normaldi. Yani bizim bebiş yerinde rahat maşallah :)

37+2'de yavrucuk 2800 gram olmuş. Doktorum kilo alımında her hafta gelişim olduğu için sorun olmadığını söyledi. Doğum için uygun pozisyonda durmaya devam ediyor. Şu an için her şey normal doğuma uygun görünüyor ancak 39. haftada yapılacak çatı muayenesinde daha da netlik kazanacak. Bu arada hamileliğimin başından  bu yana 14 kilo almışım. Son 2 haftayı 1 kilo ile tamamlayabilirsem, hedeflediğim 15 kilo ile kapanışı yapabileceğim :)

36.-37. Haftalarda Ben

Doğuma Hazırlık Eğitimi

En sondaki sarı göbüşlü ben :)

Bir süredir Hamile Pilatesi derslerine katılıyorum, çok da faydasını gördüm. Bel ağrılarım azaldı, geceleri kabus gibi olan kramplarım kesildi, nefes alışverişlerim düzene girdi. Önceden ayağımı kaldırıp koltuğun üzerine koyamazken, şimdi elastik hareketler dahi yapıyor oldum. En çok da, doğumda işime çok yarayacak olan ve o bölgeyi çalıştıracak hareketleri öğrenmem iyi oldu.

Bu hafta ise yine uzman hocamızın verdiği Doğuma Hazırlık ve Farkındalık Eğitimi'ne katıldım. Bu eğitimlerin bana kattığı en önemli şey, kendimi, yapabileceğime olan inancı kazandırmamdı. Etrafta duyduğumuz olumsuz onlarca doğum hikayesine rağmen, ne kadar bilgilenirseniz, süreci ne kadar iyi öğrenirseniz, o kadar bilinçleniyorsunuz. Bu anlamda alanında uzman birinden bu eğitimi almanın ne kadar önemli olduğunu anladım.

36.-37. Haftalarda Pambık

Geçtiğimiz haftalarda bebişin, kilosunun 2 hafta geriden gelmesi beni endişelendirmişti. Her gün düzenli ceviz, muz, süt tüketmeye çalıştım. Bununla birlikte bol bol badem sütü de içtim. Badem sütü, diğer faydalı gıdalarla birleşince, bebeğin gelişimine gerçekten katkı sağladı. Kilo alımını hızlandırdı, haftasına yaklaştı. Doktorum bebeğin 3000-3500 gram arasında doğmasını beklediğini söyledi. Hayırlısı bakalım.

Bol bol badem sütü içiniz efendim.


Bu Haftanın Sözü

Bebek haberini aldıktan sonra bizim için belki de en zor verilen karar ne isim verileceğiydi. Çok seçenek vardı aklımızda, hiç birisini yakıştıramadık. Sonra hiç aklımızda olmayan biri birden içimize sindi ve bebeğimizin ismine artık karar verdik. Ama şimdilik ailemiz de dahil kimseyle paylaşmıyoruz, hayırlısıyla doğsun, adıyla büyüsün, ailelere de sürpriz olsun.

38. Haftada görüşmek üzere :)






12 yorum:

  1. sağlıkla gelsin anne babacığıyla ve sevenleriyle hep güzellikleri yaşasın.

    YanıtlaSil
  2. Hanımım ben burdan heyecanlıyım :) Hayırlısıyla gelsin oğluş <3 <3 Sağlıkla al kucağına... Eminim adı da çok güzeldir. Öpüyorum sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. bugün aklıma geldin, acaba bebek geldi mi diye.
    hayırlı haberlerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, an itibariyle hala gelmedi, kendi rızasıyla gelmediği için cebren ve hile ile doğacak gibi görünüyor:=)

      Sil
  4. Kolay ve sorunsuz bir doğumla bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah😊Yılbaşı çekilişimede bekliyorum💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkür ederim. Tabi gelirim. Sevgiler.

      Sil
  6. Ah hiç bilmiyordum, sağlıkla doğsun kuzucuk.. Son hafta hatta doğumun olacağı son gün acayip bir şişkinlik oluyor. Bir anda 10 kilo almışsın gibi olabiliyorsun. Endişelendirmesin seni doğum sonrası bir kaç güne gidiveriyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Gökçe Hanım, bilmediğim bir durumdu, çok teşekkür ederim. 10 ay dayandık, şişkinliğe de dayanırız artık :) Çok teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil